tirsdag 28. juni 2011

Latmannskolebrød

Som nevnt i gårsdagens innlegg har eg baka Latmannskolebrød etter oppskrift frå herlege Pickles!


Oppskrifta var enkel og kjapp, og smakte fortreffeleg!


Dei søte og sommarlege muffinsformene er frå Cacas..


Deig til 12 skolebrød
3 dl melk, ca 30 grader
1/2 pose tørrgjær
et par dryss salt
et par dryss kardemomme
1/2 dl sukker
ca 6 dl mel
50 g smeltet smør

Fyll
1 pk Piano vaniljekrem
1 pk vaniljekesam
(Eg brukte berre vaniljekrem..)

Løs opp gjæret i melka før du blander i resten.
Du trenger ikke røre lenger enn til at alt har blandet seg og blitt en jevn masse.

Sett til heving i litt over en time.

Sett ovnene på 220 grader

Bruk et muffinsbrett med former som du pensler eller sprayer med formfett.

Bruk 2 skjeer, og fordel deigen i de 12 formene med skjeene.

Bland så fyllet (kesamen kan utelates, vi bare liker det bedre),
og sprut en god sprut inn i hver deigklump med en kakesprøyte.

Stek midt i ovnene i ca 12 minutter.
Avkjøl, ha på melis og kokos!


Enjoy!

3 kommentarer:

  1. NAM! Disse så jo utrolig gode ut! Jeg er mer enn gjerne lat i sommarvarmen (?), så disse må nok prøves :)
    Takk for at du deler!
    Klem!

    SvarSlett
  2. Så herlige de så ut, nam nam!! Jeg elsker å smake, men er dårlig på å bake.... Får høre med jentene mine om de har lyst til å bake noen til helgen ;0) Gratulere så masse med overstått bryllupsdag!!! *Klem*
    -Kamilla-

    SvarSlett
  3. Hei Idun!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Om du vil legge igjen ett ord, eller to, så blir jeg veldig glad :)