fredag 20. november 2009

En handyman er både en velsignelse og en forbannelse..!

Et aldri så lite hjertesukk fra meg en fredagsformiddag..

Jeg har nevnt før at min bedre halvdel som er av typen som setter i gang med nye prosjekter når det faller ham inn og passer han best? Prosjekter vi er enige om riktignok, men FØR bilder osv blir ofte litt amputerte.. Men det er ikke så nøye så lenge resultatet blir bra!

Men det fører også andre episoder med seg.. Vi har jo begynt med gangen nede, en prosess som ble forsinket pga tidlig utreise på jobb for min kjære, og Islandstur når han kom hjem.. Og siden vi kom hjem har han også assistert sin onkel med husbygging og dermed har gangen vår blitt stående på vent.. Jeg legger nemlig ikke flis. Og i alle fall ikke kun assistert av en fire år gammel gutt..  *hehe*

Men i går ble da flisene ferdig! Neste punkt på programmet var da (i midt hode) grunning, tapetesering og maling av veggene... Så ringer plutselig min kjære; "ka slags dør du skal ha i gangen nede?" "???" Han var da på Byggmakker og tittet på dører! Vi har ikke mindre enn 4 dører i kjellergangen. Av disse er utgangsdøren (som også skal byttes ut på sikt), døren inn til kjellerstuen (denne skal beholdes. En hvit dør med vindu og sprosser som deler vinduet inn i mange små vindu...), samt en baddør og døren inn til resten av kjelleren.. Det er disse to som skal skiftes ut. At det skal være hvite er bestemt. Jeg personlig hadde ikke lysst på innerdør av standardtypen med 3 speil.., men mer tanke hadde jeg ikke lagt i det før jeg plutselig blir oppringt og det blir forventet at jeg svarer på stående fot.. Hjelp!

Alternativ 1: en helt glatt, standard hvit innerdør. Rimelig og enkel i utførelse.
Alternativ 2: en hvit innerdør med 1 speil, som i følge min kjære kostet (beklager språkbruken) "rompa, å skjorta å litt til" i forhold til den glatte...

What to do??
Siden jeg ikke ser disse dørene og kan sammenligne de, fikk han til svar at han fikk bedømme om den med ett speil var så mye finere at den var verdt mellomlegget...
Så gjenstår det å se nå da.. Om han har kjøpt nye dører i dag i det hele tatt, og evt hvilken av de to?

Jeg stoler såpass på ham at det blir nok bra uansett, men jeg tror vi må ha oss en prat om hva slags stress han utsetter sin kone for når han ringer og spør om slike ting, plutselig og uventet!Ha en fin fredag da damer! Skal komme med bilder om noe har skjedd i gangen mens jeg har vært på jobb.... *hihi* I dag står ryddig og vasking på planen! Skal fjerne "året rundt pynten" som jeg har i turkis/lys blå, til fordel for litt lilla.. Det er nemlig juleverksted hos oss på søndag! Og jeg gleder meg som et lite barn..!

8 kommentarer:

 1. :)Og fortsettelse fylgjer!?

  Håper at du har ein fin fredag!

  Klem Elin :)

  SvarSlett
 2. Hei!

  Nå er det alt for lenge siden jeg har vært innom bloggen din, og for å bøte på det skal jeg oppdatere bloggrollen på siden min til å inneholde deg! For det er jo vitterlig en av mine favoritter:)

  Skjønner stresset! Jeg hadde sikkert fått panikk jeg også!

  Jeg satte kjæresten i gang i går med tildekking av gangen, så nå er det oppussing der ute den kommende uken. Må få tatt et bilde av det vidunderlige entremøblet i FURU og få lagt det ut på Finn. Så blir det vel en kommode fra IKEA der i stedet. Jeg trenger et sted å oppbevare vesker, luer, sjal, votter osv! Etterhvert skal vi også ha skyvedører(alternativt forheng) over garderoben. Men det blir på sikt, ikke første prioritet!

  Ønsker deg en riktig god helg, skjønne Idun!

  Klem Pink Lady

  SvarSlett
 3. Oj så spennende da, skjønner litt av stresset! :) Hadde nok fått litt panikk hvis min kjære hadde ringt og spurt om det samme. Gleder meg til å se fortsettelsen!

  Ha en fin helg
  Klem Janne Merethe

  SvarSlett
 4. Forklaring på kommentaren min: kun overskrifta kom opp før i dag! Så eg var veldig spent på kva som hadde skjedd! :) Min mann hadde ALDRI gjort noko sånt, for han er IKKJE handy... Men det er greit nok. Eg vaks opp som minste sonen til far min, og gjer det meste sjølv. Flislegging er ikkje vanskeleg! :) Håper uansett at du blir fornøgd med dei nye dørene! OG: sett pris på din handy-man! :)

  Klem Elin :)

  SvarSlett
 5. Hihi, så herleg innlegg!
  Mannen din høyres verkeleg handy ut, og tiltak i han og skjønar eg;)
  Min må derimot ha ein del spark bak for å setje i gong! Kanskje blir det betre når me får noko eige?
  Ha ei flott helg!
  Klem Anneskaar.com:)

  SvarSlett
 6. he,he. mannfolk altså... vi har dør nr 1, og er veldig fornøyde med de!

  ønsker deg en fin kveld
  klem Beate

  SvarSlett
 7. Neimen, så flott ed en handyman som tar saken i egne hender da.. em like :-)!!!

  Vi har helt glatte dører.. enkelt og greit.. litt kjedelig kanskje.. men veldig greit å holde rent. På Coop bygg selger de runde små vinduer som du kan sette inn i døren, det har vi planer om. Kanskje det hadde vært noe??

  Fant du boken?Om ikke selges den i bladhyllen i butikken for 70,- tror jeg :)

  Ha en fin helg! klem

  SvarSlett
 8. Nå er jeg spent på fortsettelsen! :D
  Selv ville jeg valgt døren med speil. ;)

  Skulle ønske jeg hadde hatt en handyman. :D

  SvarSlett

Om du vil legge igjen ett ord, eller to, så blir jeg veldig glad :)