fredag 13. november 2009

Islandsk arkitektur..

Det første jeg lærte om Island var at her har de store biler.Store biler, og små hus.Selv inne i Reykjavik, som er en relativt stor by, er småhusbebyggelsen påtagende. Noe av grunnen kan selvfølgelig være den overhengende faren for jordskjelv... Altså, det fantes både høyblokker og den slags, men for å sammenligne med andre større byer jeg har vært som ofte består av store bygårder osv, så var det mye mer eneboliger, og ikke nødvendigvis store og ærbødige, inne i bysentrum.Noe annet man raskt ble klar over, var islendingenes forkjærlighet for farger. Om jeg skulle spekulere i hvorfor, ville jeg tippet på at det er for å kompensere for et landskap som, selv om det er aldri så imponerende,  har få farger å tilby store deler av året.Også mangelen på tømmer satte sitt preg på arkitekturen. Betong/mur og bølgeblikk gikk igjen som de to store alternativene når det kom til materialvalg.

(Til min store fortvilelse ser det ut til at jeg ikke har tatt et eneste bilde av det typiske islandske huset. Det lille bølgeblikkhuset på landsbygda som jeg såg så mange av..)

Alle foto: Idun og mannen


4 kommentarer:

 1. Heia! Stikker innom for å ønske deg god helg :0)
  Også så fargerike hus på bildene, ikke helt sikker på om jeg syns det var fint...
  Håper jeg selv får tid og mulighet til å dra til Island en gang. Det har jeg lenge hatt lyst til!
  *Klem*
  -Kamilla-

  SvarSlett
 2. Takk for titten. Gøy å se. Da jeg var der syntes jeg det minnet om koselige fiskebyer i Finmark her hjemme på bjerget. God helg.

  SvarSlett
 3. Så fine bilete frå Island!
  Tusen takk for koseleg kommentar hos meg:)
  Eg set stor pris på det, skjønne Idun!
  Stor klem frå Anneskaar.com:)

  SvarSlett
 4. Heia Idun! Godt å ha deg heime igjen, med gode ord på bloggen min :) Var ikkje klar over at du var så nært lokalisert? Viss du skulle til Emmas Verden?

  Ha ei flott novemberhelg!

  Klem frå Elin :)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen ett ord, eller to, så blir jeg veldig glad :)