mandag 30. november 2009

Vinterens første snø..

...er ankommet området rundt Idun-heimen! Ingenting gir julestemning mer enn ett snødekket vinterlandskap som er opplyst av adventssaker og -stjerner og hagene fulle av julelys. (Dog ikke ALLE hage-dekorasjoner er like fine - men det kan jeg uttale meg om en annen dag...)



Egentlig har jeg ganske blandede følelser i forhold til snø, for vi har en litt vanskelig bakke opp til huset som medfører at de fleste av våre gjester må parkere i bunnen av bakken på en parkeringsplass med plass til 2 biler.. Og det er ikke mye, siden vi som bor på toppen av denne bakken har 4 biler fordelt på 2 hus, og innimellom må selv 4WD gi tapt så da må også vi parkere nede.. Men siden både mannen og poden har bursdag i desember skaper dette litt krøll i en tid da man vil ha muligheten til å ta i mot mange gjester..



Det er en kjempefin og begivenhetsrik helg vi nå har lagt bak oss. Første søndag i advent er over for denne gang, og stjerne, stake og utebelysning er kommet på plass. Vinterens første snøfall, snømann, snømåking og testtur med kjelken er overstått. Julebord med jobben har jeg vært på, og jeg har laget en kristtornkrans med rød sløyfe til utgangsdøren.



Hils på Kalle! 




Oppdaget noe sært mens jeg måket trappa.. Noen har glemt å fortelle margeritten min at det er vinter nå, men at den er velkommen tilbake utpå våren...





Ønsker alle en kjempefin mandag, og en kjempefin uke! I morgen er det 1. desember og alle hjerter gleder seg!

9 kommentarer:

  1. Deilig med snø!! Her kom det et ørlite dryss i natt. Håper på en hvit jul - med måte, hoho.

    Hilsen Marie

    SvarSlett
  2. Hei:) her kom det også snø i går, masse masse som dalte ned fra himmelen. Men så våknet jeg i dag, og jammen var det mildt og alt snøen borte. jaja. Bedre lykke en annen dag.
    Koselige bilder du viser.

    Ønsker deg en fin ny uke
    Klem Janne Merethe

    SvarSlett
  3. Så fint med snø! Misunner deg den... :)
    Stakkars lille blomsten som ikke visste at det var vinter... Håper den får nytt liv til våren!

    Ha en nydelig uke!
    Klem fra
    Laila Johanne

    SvarSlett
  4. :) Har sakna deg! Ikkje alle som har full fart i helga... ;) Men det hadde no vore fint om dokke der ute mot havet ikkje tok all snøven? Vi har fått eit melisdryss i dag, men ellers var her sol både i går og i dag. Merkelig. Var i Spjelkavik i dag, og der var skikkeleg julestemning. Men, vi får berre håpe det blir meir her til Jul! Har ikkje vore mykje å skryte av siste åra...

    Ha ei flott første desemberveke Idun!

    NB: skulle hatt adressa di?

    Klem frå Elin :)

    SvarSlett
  5. Heldige dere som har snø - men kjipt med bratt bakke. Her er det bakke også - men vi kommer oss alltid opp. Bortsett fra en dag i mars i fjor.. helledussen, skulle tro det var dommedag - biler på kryss og tvers. Jeg trenger vel ikke legge til at tøffere-enn-toget-ida prøvde seg på bakken, selvom alle hadde parkert nede... kremt.. jeg klarte det nesten.. kjipern ;-D

    Gleder meg til å pynte ute! Har alt klart!

    Hejdå ;-D

    SvarSlett
  6. Å, no kom eg i julestemning! Er ikkje mykje snø her i Bergen, nei...
    Kos deg mykje i desember, skjønne:)
    Og gratulerer så mykje med 5000! Det er ikkje rart, for bloggen din er jo så vakker:)
    Stor klem frå Anne (www.anneskaar.com), som set stor pris på alle dei hyggelege spora du legg igjen hos meg:D

    SvarSlett
  7. Hei Idun!

    Heldig dere er med snø. Hvor i Norge bor du?

    Håper du får en fin fin 1. des!

    Klem Pink Lady

    SvarSlett
  8. Huffameg!

    Du får ha riktig god bedring!

    Jeg har vært forkjølt i 1 mnd nå og det er ikke no morro!

    Klem Pink Lady

    SvarSlett
  9. Hærlig med en margeritten:)
    Snø... ja huff. Den er jo vakker å se på men akk så mye plunder å heft...
    Hos meg er det ca 1cm, å det er mer enn nok for meg. Bakken er hvit, og det er i grunne nok. men ser du, da jeg var i butikken for litt siden bengynte det å sludde, så snøen er nok vekke om et par dager, og det er jo typisk. Det kan godt være litt snø og litt kulde, for med dette kommer det nemlig holke. Så er det bare å ta på seg skikkelig sko:)

    Ellers koser vi oss masse! Stresser ikke, jobber masse og koser oss ellers om kveldene med både strikketøy, tv, gløgg og familekos:) Kos dere også, å ikke måk for mye nå;)
    Klem fra Chatrine:)

    SvarSlett

Om du vil legge igjen ett ord, eller to, så blir jeg veldig glad :)