fredag 16. oktober 2009

Nyter synet!

.. og tanken på at kjøkkenet mitt på denne tida neste år, vil se slik ut! Mer eller mindre i alle fall. Vår dyktige saksbehandler på Norema i Ålesund har sendt oss denne plantegningen, og nå nærmer vi oss i mål!

Vi har siden vi flyttet inn i januar 2006 vært i kontakt med utallige kjøkkkenleverandører og sett på uendelig mange løsninger og fronter. Vi er på ingen måte fornøyd med kjøkkenet vi har i dag. Ikke bare er det estetisk grusomt, men planløsningen er langt fra optimal..

Tegningene lyver litt, da vi har skråtak og veggen til venstre ikke er høyere enn 180cm.


Foto: illustrasjoner/plantegning, tilbud fra Norema

Siden det ikke er bare meg som skal bo i dette huset og bruke kjøkkenet kjører vi en tidløs men samtidig moderne og stram stil på kjøkkenet. Også størrelsen på kjøkkenet legger en begrensing på hvilke alternativer som er gjennomførbare. Et mørkt kjøkken uten vitrinedører hadde krympet rommet drastisk..

Alle våre hvitervarer (bortsett fra oppvaskmaskinen) går i sort og matt stål. Tror vi går for en grå laminat benkeplate. Heltre er lekkert, men alt for mye arbeid. Gubben liker også stenbenkene, men en slik hadde kostet like mye som resten av kjøkkenet...

På endeveggen (bak/rundt ventilatoren) kommer vi til å gå for tapet, siden resten av kjøkkenet er såpass "enkelt". Vi har sett en vi liker, men skal kikke litt til. Viktig at vi finner en vi liker også om flere år, ikke bare-bare å legge ny tapet på kjøkkenet vil jeg tro. For å beskytte tapetet snakker vi om å legge plexi-glass over. Noen som har erfaringer med slikt? Plexi i forhold til vanlig glass? Pris og resultat?

Gjerne kommenter om du ser noe du er uenig i, eller har selv som du angrer på! Vi skal ikke inn med nytt kjøkken før jul, for å si det slik. Så vi har en liten stund på oss ennå til å tenke og planlegge.

God helg da dere!!9 kommentarer:

 1. Hei, jeg har nettopp fått nytt kjøkken på hytta vår (mange innlegg om det i bloggen min), men er det en ting jeg gjerne anbefaler til andre, så er det 80 cm benkeplate i stedet for det vanlige 60. Da får man mer plass i skuffene og masse ekstra plass på benken. Derfor anbefaler jeg det for alle som planlegger kjøkken.

  Sjekk også ut kompaktlaminatbenkeplate. Et strammere uttrykk enn laminat med sponkjerne.

  Pst. Jeg har blogglotteri på bloggen min. Ikke for sent å delta!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Du kommer til å få et kjempefint kjøkken! Men jeg ville ikke valgt svart benkeplate, det hadde vi før og det gjorde faktisk kjøkkenet veldig mørkt. Nå har vi fått en hvit og det har gitt et myyye lysere inntrykk. 80 cm benkeplate er merkbart, så helt enig i det.
  Lykke til videre!
  Kjersti

  SvarSlett
 3. Så gøy med nytt kjøkken! :-) Eg er enig med FlorasFrue -ville gått forlys benkeplate! Det kan fort virke veldig mørkt! Ellers var det knallfint!

  God helg!

  SvarSlett
 4. Velg i hvert fall en ensfarget benkeplate! Jeg har en "gråmelert" benkeplate og det er helt umulig å se noe som helst dritt eller smuler på den....
  Men ellers ser det strålende ut! :D
  Hvor har dere tenkt å ha pleksiglass/glass over tapeten? Hele rommet eller bare bak steketoppen og oppvaskbenken...?

  SvarSlett
 5. Hei Idun! Spennende med kjøkkenplanlegging? Viktigast er nok som du seier, å velge noko som varer i smak nokre år? Litt meir enn 4? :) Vi har eit tradisjonelt kjøkken, kvitmåla bjørk, med sukkerbitlist. Var kjempehappy i 1999 når det var nytt, og så etter nokre år kom minimalismen for fullt. Eg var veldig i tvil om vi hadde gjort eit dumt valg? Hadde litt behov for ein enklare stil. Men siste åra har eg kome fram til ein mix av gamalt og nytt. Dette ser ut til å fungere for oss, sjølv om mannen i huset svarte no at han helst vil ha det meir minimalistisk. Det ekje so lett alltid :) Men eg høyrde no at han lo før i kveld, når interiør-reklama gjekk, der mannen blir om til ein ape... Flott at ein kan diskutere slike husgreier i alle fall, sjølv om ein ikkje alltid er einige!
  Lykke til!

  God klem, klem frå Elin!

  SvarSlett
 6. Så fint det blir! Einig med lys benkeplate som dei nemner over her:) Gler meg til å sjå resultatet, skjønne:)
  Klem Anne i www.anneskaar.com:)

  SvarSlett
 7. Lykke til med kjøkkenet - plantegningene ser flotte ut, og tror dere vil bli fornøyd! Klem fra Gro!

  SvarSlett
 8. Så deilig med kjøkkenplanleggeing. Det viktigaste for meg har vert å tenke gjennom korleis EG brukar kjøkkenet... Mange anbefalte meg skap til kjøkkenmaskina, for da var det så enkelt å dra den fram, og du kunne berre dytte den tilbake når deigen heva.... Men no HAR eg ingen kjøkkenmaskin, og den dagen eg kjøper ei skal eg ha ei som er pen og som skal vere framme ;-) Alle har vi altså forskjellige behov, og det er det du må sjå på. Tenk berre på kva du har i skapa dine i dag. Har du plass til dette og det du måtte ønske deg framover? Da er du i mål ;-)

  SvarSlett
 9. Norema har så lekre kjøkken og det der var skikkelig fint! Tenk så herlig det blir :)

  Ha en super søndag videre! Klem

  SvarSlett

Om du vil legge igjen ett ord, eller to, så blir jeg veldig glad :)