fredag 30. oktober 2009

Fredag igjen!

Har blitt lite blogging fra denne kanten denne uka. Og det er på ingen måte av mangel på prosjekter å blogge om, tvert i mot... Så det kommer! Men med høøyt tempo på jobb om dagen og husarbeid i bøtter hjemme, så har bloggingen blitt litt nedprioritert..
Men nå er det fredag igjen, og vi er klare for helg! Og for enkelte er det en spesiell helg som kommer nå. I morgen er det 31. oktober, og vi har kommet til Halloween! En av de amerikanske høytidene/tradisjonene som sniker seg inn i landet vårt og som er gjenstand for mange diskusjoner og elsk/hat-forhold..
Jeg må erkjenne at min mening er delt...

Jeg er negativ til at vi bare har adoptert en liten del av denne tradisjonen, nemlig "trick or treat". Det eneste barna lærer er å gå på dørene og tigge snop og true med fantestreker.. Og det at enkelte virkelig har misforstått og begår direkte hærverk hvis de ikke får noe synes jeg lite om. Men i norge har vi tidligere hatt tradisjon for å gå julebukk.. Og det er da mistenkelig likt? Og alle synes at de er søte; barna som kommer i kostymer og synger julesanger og vil ha snop som belønning?

Men å la barna kle seg ut i skumle kostymer og samles for å skremme onde ånder... Hvorfor ikke? Kan da være gøy det..? Og det blir jo bare som et karneval med et skummelt tema? Strengt tatt har vi vel lånt karneval tradisjonen også....?Nå kan det være at hadde vi bodd på et annet sted og hatt eldre barn, at min mening hadde vært annerledes.. Vi bor slik til at vi blir ikke akkurat rent ned med barn på godte-tokt, da de få som bor rundt oss som oftest går sammen med sine klassekompiser som bor i større nabolag.. Og min sønn er knapt 4, og har derfor ikke begynt å be om å få lov til å gå "knask eller knep", eller andre halloween-relaterte aktiviteter ennå...Regner med det er mange av dere andre der ute i Blogglandia som også har deres meninger om Halloween og andre amerikanske/kommerse/handelstandsdager?

Uansett er det god helg til dere alle! Kos dere med, eller på tross av, Halloween!


6 kommentarer:

 1. Hallo! :) Takk for at du stikk innom bloggen min! Det er så kjempekjekt å få litt kommentarar! Leste akkurat siste innlegget ditt.
  Her i nabolaget, har vi kutta ut tigging av søtsaker. Ungane har blitt oppfordra heller til å gå julebukk; sidan dette er ein tradisjon vi ynskjer å halde ved like. Som du seier; vi kopierer ein liten del av ein stor tradisjon i eit anna land. Og det var etter episodar med hærverk, at vi fann ut at dette ikkje var noko kjekt. Ungane her er også flinke til å gå frå hus til hus og syngje på Lucia dagen. Og DET er eg veldig glad for! Får alltid klump i halsen der dei står og frys, og syng år etter år... Med bobledress under far si gamle skjorte ;) Men eg meiner dette er noko folk flest får ta stilling til; handelsstanden er sikkert veldig glade for ekstra salg av div. tilbehør?

  Ha ei flott helg Idun!

  Klem frå Elin! <3

  SvarSlett
 2. Hei hei, skjønne!
  Eg har verkeleg ingen forhold til Halloween. Syns julebukk er mykje koselegare:)
  Ha ei herleg helg!
  Klem anneskaar.com:)

  SvarSlett
 3. Må nok si meg litt enig; delt forhold til Halloween hos meg også. Liker ikke helt det der med å adoptere sånt :) Men bodde ett år i USA, så jeg gir meg selv lov til å like Halloween litt mer nå :P

  Tusen takk for hilsen hos meg, gleder hver gang :) Ha en herlig kveld! klem

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig hilsen!

  Jeg har hatt en kjekk kveld på RM åpning. Det blir i alle fall en helt fantastisk butikk!

  Nå skal jeg snart få av meg finstasen og krype under dyna i nyvasket sengetøy. Finnes det noe bedre? :)

  Klem Pink Lady

  NB: Jeg er ingen haloweenfan, men det er jo en god unnskyldning for å pynte litt og ha en fest? ;)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kjempekos kommentar hos meg:o) Har nok litt forskjellig stil hjemme i forhold til hytta. Ting skal liksom fungere på en annen måte der en har hverdagslivet sitt, og garderobe-opplegget deretter:o)
  Ang. Halloween har jeg også hatt delte meninger, men er havnet på at jeg synes det er en måte å lure penger ut av både foreldre og barn....samt de en tigger fra. Greit nok med en fest, men det er alt kommerset rundt som blir noe pengekrevende... Så i år var vi på den omtalte hytta og ungene enset ikke Halloween:o) Kanskje like greit?:o)
  Ha en fin uke.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 6. Hei:)

  Jeg har brukt litt egen oppskrift på bestemorruter, men fant en inne på en side som var veldig kjekk. Den burde du se på. Sida er:
  http://jippijei.blogg.no/1252873042_how_to_bestemorruter.html
  Der var det ortdentlig god forklaring hvertfall.
  Lykke til!
  Ønsker deg også en fin mandag
  Klem Janne Merethe

  SvarSlett

Om du vil legge igjen ett ord, eller to, så blir jeg veldig glad :)